Äppelsmulpaj



Smulpajdeg: 3 dl vetemjöl & 150 gr smör (kylskåpskallt) i stavar
mixas i en liten matberedare med 3 msk socker tills degen blir smulig.
Det går också och blanda ihop det med bara fingrarna och låta det bli små smulor.



Häll i smulorna i en pajform eller annan bakform.
Häll gärna lite kolasås över smulorna (kan hoppas över.)



Skala och kärna ur äpplen (gärna en blandning av gröna & röda äpplen)
Riv dom grovt över smuldegen. Krydda med kanel (1 tsk) och socker (2 msk).

Häll sen en omgång till med smuldeg över äpplena.
(se receptet högst upp)
Swisch in i ugnen på 225 grader i mitten av ugnen i ca. 15-20 min.
Tag ut pajen när den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås till!



Kärlek C.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0