Köttfärslimpa med hemmagjord potatismos, frästa kantareller, lingongräddsås & pressgurka
Till middag gjorde jag en underbar köttfärslimpa i ugnen.
4 portioner.
Gör köttbullssmet på 800 gram , lägg i en smord form och låt den stå i ugnen i mitten (200 grader) 60 min.
Potatismoset blir klumpfritt om man pressar ut potatisen genom en potatispress.
Sen la jag några lingon med i kastrullen när jag kokade gräddsåsen. (Knorr, påse)
Kärlek C.
4 portioner.
Gör köttbullssmet på 800 gram , lägg i en smord form och låt den stå i ugnen i mitten (200 grader) 60 min.
Potatismoset blir klumpfritt om man pressar ut potatisen genom en potatispress.
Sen la jag några lingon med i kastrullen när jag kokade gräddsåsen. (Knorr, påse)
Kärlek C.
Kommentarer
Postat av: Malin
Pressgurkan då? hur gör du den? För det är väl något som man använder som gör dem syrliga?? Minns att in mamma gjorde sån't när vi va små o det e skitgott!!
Puss!
Postat av: Carola
Malin: Här kommer receptet på pressgurka:
Pressgurka
1 slanggurka
salt
2 msk hackad persilja
L a g:
1/4 dl ren ättika, 24 %
1 dl socker
1 3/4 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
Skär gurkan i tunna skivor. Strö över och blanda gurkan med lite salt. Sätt under lätt press mellan två djupa tallrikar. Låt stå 30 minuter. Sila av spadet. Lägg gurkan i en skål.
Rör ättika, socker, vatten och vitpeppar, tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan. Vänd ner persiljan. Kramis C.
Postat av: Malin
tack!<3
Trackback