Köttfärslimpa med hemmagjord potatismos, frästa kantareller, lingongräddsås & pressgurka

Till middag gjorde jag en underbar köttfärslimpa i ugnen.
4 portioner.
Gör köttbullssmet på 800 gram , lägg i en smord form och låt den stå i ugnen i mitten (200 grader) 60 min.

Potatismoset blir klumpfritt om man pressar ut potatisen genom en potatispress.
Sen la jag några lingon med i kastrullen när jag kokade gräddsåsen. (Knorr, påse)





Kärlek C.


Kommentarer
Postat av: Malin

Pressgurkan då? hur gör du den? För det är väl något som man använder som gör dem syrliga?? Minns att in mamma gjorde sån't när vi va små o det e skitgott!!

Puss!

2009-09-05 @ 22:07:28
URL: http://upinhere.blogg.se/
Postat av: Carola

Malin: Här kommer receptet på pressgurka:

Pressgurka



1 slanggurka

salt

2 msk hackad persilja



L a g:

1/4 dl ren ättika, 24 %

1 dl socker

1 3/4 dl vatten

1/2 krm vitpeppar



Skär gurkan i tunna skivor. Strö över och blanda gurkan med lite salt. Sätt under lätt press mellan två djupa tallrikar. Låt stå 30 minuter. Sila av spadet. Lägg gurkan i en skål.



Rör ättika, socker, vatten och vitpeppar, tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan. Vänd ner persiljan. Kramis C.

2009-09-05 @ 23:05:08
URL: http://karleksmat.blogg.se/
Postat av: Malin

tack!<3

2009-09-07 @ 10:53:51
URL: http://upinhere.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0