Pasta Bolognese



Till söndagsmiddag blev det:

Köttfärssås Bolognese:
4 pers

4 portioner spaghetti
300 300 g nötfärs
1 1 burk krossade tomater
1 1 gul lök
1 1 morot
15 15 g rotselleri
2 2 vitlöksklyftor
2 2 msk smör
1 1 tsk vetemjöl
2 2 dl köttbuljong
1 1 msk oregano
1 1 krm timjan
salt och malen vitpeppar
ev 100 ev 100 g riven parmesan

1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.

2. Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.

Receptet kommer från recept.nu

 

Kärlek C.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0