Äppelkaka med citron & kardemumma

Idag bakade vi en äppelkaka med citron & kardemumma. Mmm mm mmmm!



Ooooch här kommer receptet:

Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser
Portioner: ca 8-10 bitar

125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
2. Smält matfettet och låt det svalna.
3. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
4. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
6. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

För alla?
Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix t ex.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Servera med laktosfri glass eller grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojamjölk. Servera med mjölkfri glass.

Receptet kommer från www.ica.se



Kärlek C.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0