Kanelbullens dag - 4 oktober




Klassiska kanelbullar
Portioner ca 25 st

Du behöver:

Deg:

* 25 g jäst för söta degar
* 75 g smör eller margarin
* 2 ½ dl mjölk
* ½ dl strösocker
* 1 krm salt
* 1 tsk malen kardemumma
* ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

* 50 g margarin eller smör
* ½ dl strösocker
* 1 tsk kanel

Pensling:

* 1 ägg

Garnering:

* pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.

Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.

Receptet kommer från  www.recepten.se


Ha en mysig kanelbulledag!



Kärlek C.

Kommentarer
Postat av: shiirii

Jag önskar att jag hade haft dig som min fru.. Gud va livet hade blivit så mycket roligare! :)



Puss!

2009-10-04 @ 23:17:21
URL: http://shiirii.blogg.se/
Postat av: C.

Shiiriin: Du kan få låna mig ibland! Kramis C.

2009-10-05 @ 17:31:23
URL: http://karleksmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0