Oxrullader med kokt potatis, gräddsås & stekta champinjoner

Oxrullader
4 pers

Lövbiff (700-800 gr)
Smör (stekning)
Cantadou vitlöks-färskost (1 ask)
Ättiksgurka (skurna i små tärningar)
Salt & peppar
Grädde (2 - 2,5 dl)
Vatten  (1,5 dl)


Börja med att skala och koka potatisen (1 kg)

Oxrulladerna fyllde jag med vitlöks-färskost och ättiksgurka.
Krydda med lite salt och svartpeppar och rulla ihop dem.
Fäst ihop dom med en tandpetare.

Fräs dom i lite smör och krydda med lite salt & vitpeppar.
Låt dom få färg runt omkring.
Häll sedan på lite vatten (1,5 dl) och låt det koka in.
Avsluta med lite grädde eller laktosfri grädde.
Låt det puttra på i 15-20 min.

Smaka av såsen med salt & peppar om det behövs.
Kanske en klick rödvinbärsgelé. Det ger lite sötma till såsen.

Vi stekte lite färska chaminjoner i en klick smör med bara salt & peppar
och hade det till.

Prova gärna detta till middag nån dag.



Ljuvligt gott med husmanskost!


Kärlek C.






Kommentarer
Postat av: Emmas Kök

Vad gott :) Har lite lövbiff i frysen så jag skall nog ta och laga rullader nån dag i veckan!

2009-10-25 @ 17:42:16
URL: http://emmaskök.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0