Dagens middag: Röd pestolax med potatis & citrondillcremé

Jag skulle ha tillagat: lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligt Linas matkasse),
men barnen är inte så förtjusta i quinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatis i stället. 
Röd pestolax med potatis och citrondillcremé.
Den var annorlunda och väldigt god.





Röd pestolax med kokt potatis & citrondillcremé
4 port

  • 700 gr lax
  • 1 msk olja
  • Röd pesto (Barilla´s använder jag)
  • Grillkrydda
  • Riven ost (gärna parmesan, men vanlig går bra med)
  • 1 kg stora potatisar (fast)
  • Salt
  • 2 dl cremé fraiché
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 citron (pressad)
  • 1/2 dl fin hackad dill
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i 1,5 cm skivor, lägg ner dom i saltat vatten och koka i 15-20 min.
  3. Skär laxen i bitar och lägg i en oljad form.  Krydda den med grillkrydda och smeta sen på med pesto. Riv osten och strö det över laxen. In i mitten av ugnen i ca. 20 minuter.
  4. Gör en sås av cremé fraichen, pressad vitlök, citronsaft, finhackad dill och smaka av med salt & peppar.
  5. Servera gärna med lite grönsaker till som t.ex kokta ärtor, gurka eller tomater. Smaklig middag!

Kärlek C.

Kommentarer
Postat av: Malin

Så kul med din nya blogg gumsan:) Jag har hört massa bra om Linas matkasse:)

Puss!

2009-09-02 @ 23:48:16
URL: http://upinhere.blogg.se/
Postat av: Carola

Malin: Tack så mycket! Hoppas att den kan ge lite inspiration i middags-djungeln. Kramis C

2009-09-03 @ 08:20:09
URL: http://karleksmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
onpaste="return false"
Trackback
RSS 2.0